Danske boligarkitekter  
post@dahlgaardstegnestue.dk | +45 62 22 31 36 Dahlgaards tegnestue
    Aktuelle byggeopgaver Fyn Svendborg Odense Ringe Faaborg Middelfart Region Syd Syddanmark
 

Udsigt fra Dahlgaards Tegnestue over Svendborg By og Det sydfynske Øhav

 

Aktuelt 

 

Fritidshus ud til kysten

Ejendom beliggende ud til kysten i landzone ændres til fritidshus for ung familie. Vi er hyret til at lave stregerne og stå for ombygningen

 

Nyt stuehus ved landejendom

Ung børnefamilie har købt en ejendom på landet. Stuehuset har det ikke godt. Vi er hyret til at forestå opførelse af et nyt stuehus.

 

 

Sunde boliger til bofællesskab

På spændende grund i fynsk stationsby arbejde vi med boliger til bofællesskab. Boligerne udføres dels som rækkehuse dels som fritliggende huse. De fritliggende huse kan udvides efter ønsker med ekstra værelser, orangeri, værksted m.v.

 

 

Udsigtstårn ved lystgård

For privat bygherre med lystgård, beliggende i naturskønt område, har vi skitseret ny opvarmet havestue og udsigtstårn. Vi håber dette spændende projekt bliver realiseret.

 

 

Slusemølle ombygges til feriebolig

Affredet slusemølle ombygges til moderne feriebolig og får et nyt liv. Møllens fremtidige overlevelse bliver herved sikret.

 

 

 

Ny villa i forbindelse med skovrejsning

Skitseforslag til ny villa er nu godkendt. Herefter skal vi i gang med at søge om landzonetilladelse.

 

 

 

Om- og tilbygning for rederi

Rederi har hyret os til at skitsere om- og tilbygning i forbindelse med etablering af nyt hovedkontor i nedlagt stationsbygning

 Ombygninger og tilbygninger for private

I øjeblikket strømmer det ind med nye opgaver fra private, der ønsker ombygninger og tilbygninger ved deres enfamiliehuse

 

En ny knast til parcelhuset

For én af tegnestuens gamle kunder, har vi kreeret en ny knast med masser af glas. Har kan man nyde naturgrunden i fulde drag

 

Tilbygning og nyt kontor ved smedevirksomhed

Ved mindre smedevirksomhed har vi skitseret tilbygning til beboelsen og nyt kontor, der forbinder beboelse og værksted.

 

 

Væksthuscafé på Drejø

I forbindelse med hjemstavnsmuseum i fredet gård opføres væksthus som café, kulturhus og undervisningslokale. Vi skal lave stregerne til denne spændende opgave.

 

Ny villa i forbindelse med skovrejsning

Ægtepar har købt velbeliggende landejendom med henblik på nedrivning af eksisterende stuehus. De ønsker at at lave skovrejsning på hele grunden og i forbindelse hermed vil de opføre en ny ville i lysning midt i skoven. Bevaret ladebygning bliver træbeklædt. Vi er hyret til at hjælpe med skitserne.

 

 

Nyt domicil til havnerelateret virksomhed

Vi er hyret til at skitsere nyt domicil til havnerelateret virksomhed. Efterfølgende skal vi være bygherrerådgiver på opgaven. Vi glæder os til denne spændende opgave.

Renovering af spændende ejendom i bevarende lokalplanområde

Ung familie har købt en spændende ejendom indenfor bevarende lokalplanområde 386 for Troense. Ejendommen skal totalrenoveres. Vi er hyret til opgaven.

 

  

Ombygning af badefaciliteter ved campingplads

For én af tegnestuens faste kunder skal vi stå for ombygning og renovering af badefaciliteter ved campingplads

 

Vaskeplads med olieudskiller

For én af tegnestuens faste kunder skal vi udføres vaskeplads, der overholder alle gældende miljø regler

 

Ombygning af villa i Odense

Modent ægtepar ønsker at forbedre kontakten mellem have og bolig i deres private bolig.

 

Nyt køkken i privat bolig

For én af tegnestuens faste kunder skal vi indrette nyt køkken i privat bolig

 

Om- og tilbygning i Fredericia

Ung familie har købt en velbeliggende villa i Fredericia i 1½ plan. Fra 1. sal er der en storslået udsigt over Lillebælt. Køkken og opholdsrum flyttes op til udsigten, og 1. sal ombygges til en hel etage. Vi glæder os til det videre forløb.

 

Forbedring af gårdareal ved byejendom

For én af tegnestuens faste kunder skal vi ved byejendom nyindrette gårdareal med forbedrede opholdsarealer.

 

Ny villa i Troense i bevarende lokalplanområde

Ung familie har købt en grund indenfor bevarende lokalplanområde 386 for Troense. På grunden ligger et gammelt udtjent sommerhus, der vil blive fjernet. Vi er hyret til at tegne en ny villa på grunden. Vi glæder os til at skabe ny arkitektur, der kan matche den meget restriktive lokalplan.

 

Nomineret til Svendborg Kommunes arkitekturpris 2016

Sammen med Viva arkitekter er vi nomineret til Svendborg Kommunes arkitekturpris 2016 for om- og tilbygning ved Gudme Børnehave.

 

Indretning af nye lejligheder på tørreloft

Ved etageejendom i Odense er vi hyret til at undersøge mulighederne for indretning af nye lejligheder på ejendommens tørreloft.

 

Om- og tilbygning for familie i Dalum ved Odense

Ung familie med tre dejlige unger mangler plads. Vi er sat på opgaven og glæder os til at løse denne spændende og udfordrende opgave.

 

Om- og tilbygning for ung familie med børn

Vi er hyret til at hjælpe ung familie med om- og tilbygning af deres velbeliggnde ejendom på stor grund ud til marker og skov i lille landsby ved Svendborg. Vi glæder os til at løse denne spændende opgave.

 

Tilbygning til ung familie med børn

Den nye tilbygning definerer sammen med en ny carport/skur-bygning ejendommens nye "gårdsplads" og adgang. Tilbygningen rummer entre og forældreafdeling. Børnene kan nu alene råde over 1. sal på eksisterende ejendom. I ejendommens stueplan har vi skitseret et nyt køkken med åben forbindelse til opholdsrummene og med direkte adgang til bryggers og bagindgang i sidebygning. Vi har skabt større åbenhed mellem opholdsrummene og terrasse/have. Spændende opgave der sikrer gode rammer for familiens dagligdag.

 

 

Byggestart på nyt sommerhus ved Ristinge Strand

Vi er nu klar til byggestart på det nye sommerhus ved Ristinge Strand. Vi glæder os til at opleve det færdige resultat.

 

 

Om- og tilbygning for ung familie der venter barn nr. 2

Ung familie er glade for kvarteret, hvor de bor, men de mangler plads. Vi skal hjælpe familien med en ny om- og tilbygning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erhvervsbyggeri

 

 

 

 

God arkitektur er velfungerende, passer omgivelserne, udnytter den eksisterende viden og teknik, er tidssvarende, meningsfuld og forståelig

 

 

 

Arkitekter skaber merværdi !! 

 

(Danske Arkitektvirksomheder)

 

 

 

Institutioner
 

 

 

 

FIRMITAS    holdbarhed

UTILITAS      brugbarhed

VENUSTAS  skønhed

 

Tager man firmitas væk, har man ikke længere arkitektur, men scenografi.

 

Tager man utilitas væk har man evt. et stykke kunst.

 

Tager man venustas væk, har man blot og bart byggeri

 

 

 

Daginstitutioner

 

 

 

I god arkitektur svarer materialer til husets idé og konstruktion, og de er tænkt i sammenhæng, dvs. de passer til hinanden. Materialerne er vigtige, fordi de taler direkte til sanserne og er i høj grad med til at give huset karakter.

 

 

Folkeskoler

 

 

 

 
Øvrige offentlige opgaver

 

 
 
Enfamiliehuse
 

 

 

Ombygninger

 

 

 

Tilbygninger
 
 

 

 

Kunder siger

 

Godnat Jørgen!

Håber du går i seng som en stolt og glad mand :-) Vi er meget glade :-) !!

(sms fra Gitte Notlev efter aftenmøde)

 

 

Hej Jørgen!

Du gør sgu' et godt stykke arbejde og vi sender dig tit en taknemmeligheds tanke med alle de ting du skal fikse vedr. byggeriet.

(mail fra Tine Amstrup-Hansen)                      

 

 

Hej Jørgen!

Vi har været rigtig glade for og tilfredse med vores samarbejde. Det har hele tiden været klart for os, at vores byggesag var i trygge hænder - både i forhold til arkitekturen og udførelsen af håndværket. Vi har haft en rigtig god løbende kontakt om de forskellige opgaver, der skulle løses undervejs i processen, og vi har oplevet, at du havde en god forståelse for, hvordan vi kunne få det bedst mulige ud af vores tilbygning.

Du tillod dig fra starten at komme med et helt andet bud på vores projekt, end vi selv havde forestillet os, og det endte med, at vi blev så begejstrede for dit forslag, at det blev det, vi valgte.

Og det er blevet så dejligt. Vi nyder virkelig at opholde os i vores nye køkken-alrum med højt til loftet og store vinduespartier, så vi kan få lys
ind og nyde kigget ud over marken.

Tak for ideen og fordi du styrede projektet!

(mail fra Ellen Kathrine Arve)

 

 

Kære Jørgen.

Du er GENIAL….. Det er så godt tænkt og hold op, det passer bare total godt i forhold til vores behov.

Hvorfor bygge til, når vi har plads nok. Vi har tit snakket om, at vores stue er for stor, men køkken/alrum for lille.

(mail fra Lisbeth og Jesper Dahl Burchardt)

 

 

Hej Jørgen.

Det ser dæleme godt ud. Vi har helt lyst til bare at gå i gang med forslag 1. Det præsenterer sig rigtig godt i 3D og det løser netop de ønsker vi har med placering og sammenhæng mellem de forskellige opholdsarealer.

(mail fra Annette og Bo Jacobsen)

 

 

Hej Jørgen.

Først tak for det rigtig gode forslag på pigeværelserne. De er meget begejstrede for ideen, og nu mangler vi bare at præsentere det for Stine.

NB: Vi er meget tilfredse med din assistance og vil helt klart anbefale din positive og konstruktive tilgang og løsningsforslag i øvrigt.

(mail fra Thomas Anderskov)

 

 

Hej Jørgen.

Vi synes du har gjort et fantastisk godt stykke arbejde. Du har taget os med på en rejse, hvor vi har været langt omkring. De gange hvor vi farede vild, har du kunnet få os tilbage på sporet. Den ene ide har givet inspiration til den næste. Mulighederne har været mange og nogen gange næsten uoverskuelige. - Og nu står vi med et forslag som er så enkelt, at vi slet ikke kan forstå, at vi ikke startede der. Processen har også gjort, at vi har fået et andet forhold til vores hus. Fra at være et billigt 70'er gul-stens hus, som hverken lignede det ene eller andet, og som vi knap kunne være bekendt, så har vi nu vedkendt os de kvadratiske vinduer, de tynde hulmure etc. Det gør nok heller ikke noget, at man kan se at huset har gennemlevet 70'erne på godt og ondt.

(mail fra Arne Bækdal Hansen)

 

 

Hej Jørgen

Vi er rigtig glade for at bo i huset. Det er blevet ligeså godt som vi havde drømt om.

Lotte og jeg vil gerne byde dig og din hustru på en kop eftermiddagskaffe kl. 14.30 i weekenden d. 7. eller d. 8 juli, så I kan se det færdige resultat.

Vi håber I kan finde tid og lyst.  I givet fald kan du bare give en tilbagemelding om hvad der passer jer bedst.

(mail fra Kurt Nielsen)

 

 

Kære Jørgen

Tak, for din skitse som er fabelagtig - der er ingen tvivl om at du kan dit håndværk. Og du har i den grad fået vores tanker og ideer i en helt anden retning end oprindeligt.

(mail fra Christina & Jesper Vinter-Thomsen)

 

 

Hej Jørgen

Ej, hvor er du altså dygtig, utroligt du kan blive ved med at overraske!

Vi kan meget bedre lide dette forslag! Superflot med de rene linjer, den hvide stern og de mange hældninger.

(mail fra Christina & Jesper Vinter-Thomsen)

 

   
 
    medlemsskab: Akademisk Arkitektforening | Danske Arkitektvirksomheder | Danske Boligarkitekter