Danske boligarkitekter  
post@dahlgaardstegnestue.dk | +45 62 22 31 36 Dahlgaards tegnestue
    Ny villa Fyn Svendborg Odense Ringe Faaborg Middelfart Region Syd Syddanmark
 

Villa set fra terrasse

 

Nyt fuldmuret parcelhus

 

Det nye fuldmurede parcelhus er opført på en grund, hvor der lå et ældre udtjent parcelhus. Det gamle hus var for lille til familien og bygningsdele og installationer trængte til en omfattende renovering.

Hurtigt stod det klart for bygherren, at prisen for tilbygning og renovering kom overraskende tæt på prisen for nedrivning og opførelse af et nyt hus. Med et nyt hus kunne familien i tilgift få en indretning og et design helt efter deres behov og ønsker.

Huset er fuldmuret med røde teglsten udvendig og med vandskurede vægge indvendig. Bygningen fremstår som en regulær helstøbt volumen i tegl med indskæringer for terrasse, for solafskærmning mod syd og for overdækket indgang.

Der er overalt loft til kip og gulve er udført i egeparket. Wc/bad, entre og bryggers er dog udført med lyse gulvklinker. På vægge i wc/bad er uhøjtidelige hvide 15 x 15 cm vægfliser.

I de høje rum er udført ovenlys, der sikrer et flot lysindfald og sikrer en effektiv ventilation på de varme sommerdage.

 

Set over hækken fra gaden

 

Den gamle villa på grunden

 

Terrassen skyder sig ind i huset

 

Terrasse og gavl mod have

 

Villaen smyger sig næsten ubemærket ind i rækken

 

Store betonfliser på adgangssti

 

Skifertag med ovenlys fra nord

 

 
 
Sommerhus ved skov
 
 
 
Bolig i jernbanestation
 
 
 
Indbygget udestue
 
 
 
 
 
 
Ombygning af stuehus
 
 
 

 

 

Hvad sker der, hvis du ikke overholder reglerne?

  

Det er dit ansvar at bygge lovligt! Hvis du har bygget uden en byggetilladelse, kan du i værste tilfælde risikere, at byggeriet skal rives ned igen.

  

Er der fejl og mangler i dokumentationen af din byggesag, risikerer du, at du flere år senere kan få problemer med forsikringssager, ejendomsvurdering og hussalg.

 

(Danske Boligarkitekter)

 

  

 

Udsigten var på 1. sal

 

 

 

Sådan sparer arkitekten dig for bøvl

 

 •Arkitekten opdager fejl i tide

 

Byggefejl når ikke at blive fatale, hvis de opdages i tide. For eksempel vil arkitekten som tilsynsfører tjekke, at badeværelsets vådrumssikring er lavet korrekt, inden de dyre, italienske marmorfliser bliver sat op. Så havner du ikke i en situation, hvor fliserne må brækkes op for at rette en dybereliggende fejl.

 

 

•Arkitekten sørger for, at du får, hvad du har bestilt

 

Med udgangspunkt i dit projektmateriale tjekker arkitekten, at du hele tiden får materialer i den kvalitet, du betaler for, og at det udførte arbejde er i orden.

 

 

•Arkitekten forhindrer unødige forsinkelser

 

Når der opstår tvivlsspørgsmål på byggepladsen, sikrer arkitekten, at der hurtigt kommer afklaring, så byggeriet kan fortsætte.

 

 

 •Færdigmelde byggeriet hos kommunen

 

(Danske Boligarkitekter)

 

 

 

Funkisvilla ved park

 

 
 

Forskudte planer

 

 

 

Arkitekter skaber

merværdi !!

 

(Danske Arkitektvirksomheder)

 

 

 

Funkis i gult murværk

 

 

 

Hej Jørgen.

Tak for det. Og tak for et godt møde. Det er indtil videre en fornøjelse at kommunikere og samarbejde omkring projektet. Vi oplever at du lytter, er åben, tænker videre end vi gør, får gode ideer og får bragt projektet konstruktivt og effektivt fremad. Vi vender tilbage når vi har sovet og tænkt på dit spændende forslag!

(Mail fra Jens og Katja)

    medlemsskab: Akademisk Arkitektforening | Danske Arkitektvirksomheder | Danske Boligarkitekter