Danske boligarkitekter  
post@dahlgaardstegnestue.dk | +45 62 22 31 36 Dahlgaards tegnestue
    Indvendig renovering af funkisvilla fra 1933 Odense Fyn
 

Den gamle karnap er inddraget til vask og arbejdsbord

 

 

Indvendig renovering af funkisvilla fra 1933

 

Ejendommen er en smuk funkisvilla opført i 1933. I 2007 blev der af de tidligere ejere udført en stor udvendig renovering.

Ejendommens nuværende ejere ønskede en gennemgribende indvendig renovering samt en udbedring af diverse byggetekniske svagheder og opståede skader.

Man ønskede at fastholde og forstærke ejendomme rumlige kvaliteter og respektere husets arkitektur og sjæl. Man ønskede dog ikke at tilbageføre den lidt tunge indvendige farvesætning fra 1933. Man ønskede også at tilføre nyt køkken og nye badeværelser ud fra nutidens standarter og familiens behov.

Ved de tidstypiske hjørnevinduer var der problemer med de lige så tidstypiske kuldebroer og rustangrebet armeringsjern. Kuldebroerne gav en masse skimmelsvamp og det rustne armeringsjern gav skader på den indvendige puds. Vindueslysninger blev renoveret med 20 mm kalciumkarbonat plader med tyndpuds. Puds blev fjernet ind til armeringsjern der blev rustbeskyttet og væggene blev pudset op på ny.

Der blev indbygget et ventilationsanlæg i ejendommen hvilket virkelig gav en positiv ændring af indeklimaet. Ved 1-års gennemgang udtrykte beboerne stor tilfredshed. Der stod ikke længere vand i vindueskarmene og der kunne ikke konstateres antydninger af skimmelsvamp.

Kælderen var før renoveringen fugtig og der piblede vand op gennem gulvets betonplade. Ved renoveringen blev kælderen gravet ud, så der blev plads til 300 mm isolering under den nye betonplade. Der blev udført gulvvarme i hele kælderen og afsluttet med nye gulvklinker. Der blev forinden udført dræn med tilhørende pumpebrønd. Ydervægge og skillevægge blev understøbt 70 cm dybere ned.

Alle indvendige overflader og alle installationer er skiftet og ejendommen fremstår helt skarp.

 

 

Alle overflader er nyrenoverede

 

Badeværelser er udført neutrale i udtryk

 

 

Badeværelsesmøbel udført som snedkerinventar

 

Kælder er totalrenoveret

 

 

Den gamle betontrappe er renoveret og pålagt tæppe for lyddæmpning

 

  

Facader fremstår som renoveret i 2007

 

 
 

Bolig i jernbanestation

 

 
 
Fritidshus ud til kysten
 
 
 
 
Huset ved skovsøen
 

 

 

Hvad sker der, hvis du ikke overholder reglerne?

  

Det er dit ansvar at bygge lovligt! Hvis du har bygget uden en byggetilladelse, kan du i værste tilfælde risikere, at byggeriet skal rives ned igen.

  

Er der fejl og mangler i dokumentationen af din byggesag, risikerer du, at du flere år senere kan få problemer med forsikringssager, ejendomsvurdering og hussalg.

 

(Danske Boligarkitekter)

 

  

 

Arkitekter skaber

merværdi !!

 

(Danske Arkitektvirksomheder)

 

 

 

 

Det hvide hus ved vandet

 
 

 

 

 
Sommerhus ved skov
 
 
 

Sådan sparer arkitekten dig for bøvl

 

 •Arkitekten opdager fejl i tide

 

Byggefejl når ikke at blive fatale, hvis de opdages i tide. For eksempel vil arkitekten som tilsynsfører tjekke, at badeværelsets vådrumssikring er lavet korrekt, inden de dyre, italienske marmorfliser bliver sat op. Så havner du ikke i en situation, hvor fliserne må brækkes op for at rette en dybereliggende fejl.

 

 

•Arkitekten sørger for, at du får, hvad du har bestilt

 

Med udgangspunkt i dit projektmateriale tjekker arkitekten, at du hele tiden får materialer i den kvalitet, du betaler for, og at det udførte arbejde er i orden.

 

 

•Arkitekten forhindrer unødige forsinkelser

 

Når der opstår tvivlsspørgsmål på byggepladsen, sikrer arkitekten, at der hurtigt kommer afklaring, så byggeriet kan fortsætte.

 

 

 •Færdigmelde byggeriet hos kommunen

 

(Danske Boligarkitekter)

 

 

Forskudte planer

 

 

Hej Jørgen.

Tak for det. Og tak for et godt møde. Det er indtil videre en fornøjelse at kommunikere og samarbejde omkring projektet. Vi oplever at du lytter, er åben, tænker videre end vi gør, får gode ideer og får bragt projektet konstruktivt og effektivt fremad. Vi vender tilbage når vi har sovet og tænkt på dit spændende forslag!

(Mail fra Jens og Katja)

 

 

Funkis i gult murværk

 

 

 

    medlemsskab: Akademisk Arkitektforening | Danske Arkitektvirksomheder | Danske Boligarkitekter