Danske boligarkitekter  
post@dahlgaardstegnestue.dk | +45 62 22 31 36 Dahlgaards tegnestue
    Arkitekthjælp betaler sig Fyn Svendborg Odense Ringe Faaborg Middelfart Region Syd Syddanmark
 

Udsigt fra Dahlgaards Tegnestue over Svendborg By og Det sydfynske Øhav

 

Arkitekttegnede huse giver langt højere pris

Udbudsprisen er 50 procent højere på den arkitekttegnede bolig end på gennemsnitsboligen, viser særkørsel som Boligsiden.DK har lavet for Bolius.

 

16. oktober 2013

 

Du kan få langt flere penge for dit hus, hvis det er

arkitekttegnet.

 

En særkørsel på villaer og rækkehuse til salg, som Boligsiden.dk har lavet for Bolius Boligejernes Videncenter i oktober 2013, viser, at den udbudte pris på huse, hvor der står ”arkitekttegnet” i salgsbeskrivelsen, er næsten 50 procent højere end den gennemsnitlige udbudspris blandt alle huse til salg.

 

Den gennemsnitlige udbudspris for et arkitekttegnet hus er 18.500 kr. pr. kvadratmeter mod 12.925 kr. for alle huse. En gennemgang af husene viser, at ordet ”arkitekttegnet” indgår i beskrivelsen af både små og store, nye og gamle, typehuse og unikke huse. Nogle er oprindeligt tegnet af en arkitekt, andre er ombygget med arkitekthjælp.

 

 

Skræddersyet – ikke stangtøj

Opgørelsen overrasker ikke ejendomsmægler i Holte, Jesper Nielsen, fra ejendomsmæglerfirmaet af samme navn.

 

- Et arkitekttegnet hus er ikke mainstream. Det er ikke stangtøj, men skræddersyet og lavet efter familiens behov og ejerens idé om æstetik. Det er unikt. Arkitekttegnet er et kvalitetsstempel, og derfor vil der selvfølgelig ofte være en forskel i prisen.

 

Kommunikationschef Mads Ellegaard i ejendomsmæglerkæden Home er enig.

 

- Når man vælger at bruge en arkitekt til at bygge sit hus eller renovere det, vælger man typisk også bedre materialer, der holder længere og derfor kræver mindre vedligeholdelse. Desuden får man arkitektens håndværk med. Dvs. hans æstetiske sans og hans arbejde med at få indrettet boligen tidssvarende og udnyttet kvadratmetrene bedst muligt, hvad enten det er i form af en tilbygning eller ændringer i den eksisterende bolig, siger han.

 

Skal lære at bruge arkitekter

Jesper Nielsen anbefaler ofte boligejere til at benytte en arkitekt, da han har erfaring for, at det kan

øge boligens værdi. Det kan eventuelt blot være at for at få arkitektens kig på huset og nogle ideer at arbejde videre med, så husets eksisterende kvaliteter, lysindfald og beliggenhed bruges rigtigt i kommende renoveringsarbejder.

 

- Arkitekter har en særlig evne til at få æstetik, form og funktion til at gå op i en højere enhed. Det er den oplevelse man får, når man køber et arkitektegnet hus – at rummene er velproportionerede og med et dejligt lysindfald, at materialer og farver harmonerer, og at der et tænkt over både den lille detalje og den store helhed,” siger sekretariatsleder i Danske BoligArkitekter, Pernille Hjorth.

 

Danske BoligArkitekter er et samarbejde mellem brancheforeningen Danske Ark og Bolius og har til formål at få danskerne til i højere grad at benytte arkitekter. Det kniber det nemlig stadig med. En undersøgelse, som YouGov foretog tidligere på året blandt over 1.000 boligejere, der havde fået bygget om inden for de seneste år, viste, at kun hver femte har benyttet en arkitekt.

 

(Building Supply DK / Boligsiden DK)

 

 

 

 

 

 

Typisk ombygning

 

 

 

 

Typisk skitseforslag

 

 

 

 

 

Honorar til arkitekt

 

 Rådgivningsfaser

 

Hvad laver arkitekten

 

 

 

 

 

Arkitekter skaber

merværdi !!

 

(Danske Arkitektvirksomheder)

    medlemsskab: Akademisk Arkitektforening | Danske Arkitektvirksomheder | Danske Boligarkitekter